Nudelguide

Nudler kender vi især fra asiatisk madlavning. Både kineserne, araberne og italienerne hævder, at de har opfundet nudlerne. Beskrivelser af nudler findes i arkæologiske udgravninger fra Kina, som er 800-1.000 år gamle. Legenden siger, at nudlerne blev bragt fra Kina til Italien af Marco Polo, som var en italiensk handels- og opdagelsesrejsende, der levede omkring år 1300.

Guider

Nudler er Asiens pasta, som anvendes i thailandsk, kinesisk, japansk og vietnamesisk mad.
 
Ingredienserne i nudler er ligesom i pasta: hvedemel">Hvedemel, vand og eventuelt salt. Men nudler kan også være fremstillet af rismel, boghvedemel eller mungbønner.
 
Undertiden bruges navnet nudler om pasta i miniaturestørrelse, som fx pastastjerner og pastahjul, der er beregnet til at komme i supper som fyld.
 
I Tyskland bruges begrebet Nudeln om pastavarer i almindelighed.
 
Nudler er hurtige at tilberede. De skal, ligesom pasta, koges i rigeligt vand, men kogetiden er kun få minutter, fordi nudlerne som regel er tynde og trådformede. Nudler anvendes blandt andet som fyld i supper, salater og forårsruller. Desuden bruges de til wokretter, hvor de først koges, afdryppes og derefter steges sammen med de øvrige ingredienser.
 

Almindelige nudler er fremstillet af hvedemel og vand.

De kan købes både tørrede og friske.

De tørrede er mest almindelige i velassorterede supermarkeder, mens man skal til en asiatisk specialbutik for at få dem friske.

De tørrede sælges ofte sammenfiltrede i bunker.