Oste

Oste

Ost er en væsentlig del af vores og den skandinaviske madkultur. Meget af den mælk, der anvendes til fremstilling af ost, kommer fra sortbrogede køer, men der findes over 50 forskellige racer, hvis mælk er velegnet til fremstilling af ost.

Indhold

Få overblik over ostetyperne

Ost er et ganske vidt begreb, da det blot er ét ord, der favner over mange forskellige ostetyper. Blød ost, hård ost, frisk ost og skimmelost, for blot at nævne nogle. På siden her får du et overblik over de forskellige ostetyper samt en viden om, hvad de kan bruges til og hvad de er lavet af.

Opskrifter med ost

Ost kan bruges til meget mere, end du måske går og tror. Både frokosten, aftensmaden og desserten får et ekstra løft, når du tilføjer ost. Udover at kunne transformere sig fra kold og blød til varm og knasende, har ost også den fantastiske egenskab, at den tilføjer umami til smagen. Vi har samlet en masse gode opskrifter herunder, der gør netop det. Bliv inspireret til velsmagende retter og find dine nye favoritter.

Pift maden op med ost

Relaterede ingredienser