Chokolade

Kakao er basisråvaren for chokoladefremstilling.

Anvendelse

Mørk chokolade er en blanding af kakaosmør, kakaomasse, vanilje, sukker og lecitin. Mængden af kakaomasse - herunder kakaoindholdet og kakaosmør - varierer. På emballagen kan man se indholdet af kakao angivet i procent fx 57%, 66%,70%, 80% - og med den stigende kakaoprocent jo mindre sød og mere stærk, bitter bliver chokoladen.


Lys chokolade, også kaldet mælkechokolade, er en blanding af sukker, kakaosmør, mælkepulver, kakaomasse, emulgator og vanilje med en kakaoprocent på fx 30% eller 36%. Lys chokolade er derfor mere sød og meget mindre bitter end mørk chokolade.

Hvid chokolade er en blanding af kakaosmør, sukker, vanilje, lecitin og mælketørstof - og den hvide chokolade indeholder ikke kakaopulver.

Kilder

Karolines Køkken