Kopnudler

Kopnudler eller minutnudler er en slags nudelsuppe, som supermarkederne forsøger at friste os med. De første kopnudler blev lavet i 1972 i Japan, og i de senere år har de fået en stor udbredelse her i Danmark, især blandt børn og unge.

Smag

Smagen kan være kylling, oksekød, tomat og forskellige krydderier.

Anvendelse

Det er et nemt og hurtigt mellemmåltid. Kopnudlerne skal blot tilsættes indholdet fra en lille pose med en blanding af forskellige tørrede smagsingredienser og overhældes med kogende vand, og så er de spiseklare i løbet af få minutter.

Næringsindhold

Kopnudler består af 80-90 procent nudler, og resten er forskellige tilsætningsstoffer, ekstrakter og tørrede grøntsager. 

Et eksempel på en indholdsdeklaration:

Nudler: 52,6g, Hvedemel, Planteolie, Salt, Smagsforstærker (E 621), Løg, Laktose, Syre (E 330), Melbehandlingsmiddel (E 500, E 451), Antioxidant (E 306), Soya, Suppepulver: 11,8g, Glukosesirup, Maltodekstrin, Svampeekstrakt (13,23% i suppepulveret), Salt, Smagsforstærker (E 621), Løg, Svampearoma, Syre (E 330), Paprika, Kylling (4,24% i suppepulveret), Planteolie, Purløg, Gærekstrakt, Fedtpulver (hævemiddel: 341, indeholder mælk), Fortykningsmiddel (E 415), Antiklumpningsmiddel (E 551), Hvid peber, Tørrede grøntsager: 0,6g, Svampe Deklarationskilde: www.superbest.dk/produkt

Forbehold

Kopnudler er fastfood, og ser man nærmere på indholdsdeklarationen og prisen, så er der tale om et dyrt produkt fyldt med tilsætningsstoffer. Kopnudler indeholder stort set ingen vitaminer, mineraler eller fibre, men bidrager kun med tomme kalorier, der tager pladsen op for sundere og bedre fødevarer.

Kilder

Karolines Køkken