Ovnstegte kødboller i hot tomatsauce
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Ovnstegte kødboller i hot tomatsauce

Små krydrede kødboller med hytteost og dejlig stærk tomatsauce.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (28 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte kødboller i hot tomatsauce

Nøglehulsmærket opskrift

Små krydrede kødboller med hytteost og dejlig stærk tomatsauce.

Antal portioner

Kødboller

Hot tomatsauce

  • 10 g smør
  • 7 forårsløg i tynde ringe
  • 2 finthakkede røde chilipebre (ca. 2 spsk)
  • 2 dåser flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1 dl vand
  • 2½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • finthakket top af forårsløg

Tilbehør

  • 400 g tørret pasta, fx penne

Fremgangsmåde:

Kødboller

Bland det hakkede kød med hytteost, æg, rasp, hvidløg, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Form farsen til ca. 32 små kødboller (på størrelse med valnødder) og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret med kødbollerne over på den varme plade og bag kødbollerne øverst i ovnen.

Hot tomatsauce

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits forårsløg og chili i ca. ½ min. og tilsæt tomater, vand, sukker og salt. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden, mos tomaterne let og kog saucen ved jævn varme i ca. 10 min. Smag til.

Vend kødbollerne i tomatsaucen og server den sammen med nykogt pasta.

Tip

Du kan spare på chilien, hvis tomatsaucen ikke skal være for stærk. Skal den være ekstra hot, kan du lade de hvide ”vægge” sidde i chilierne. Det er her meget af styrken sidder.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 19 %
Print