cheese hacks
cheese hacks

Opskrifter

Pastaretter med ost, cheesecake som pind-is eller knasende sprøde Havarti sticks. Yes, det er lige her, du finder alt det megalækre, meganemme, man kan lave med ost. Du finder 1000 % sikkert nogle nye favoritter her. Bare gå i gang.
Hovedret til 2 personer - Forberedelsestid 20 minutter

Easy Alfredo

Ingredienser:

  • 1 kyllingebryst
  • 2 fed hvidløg, i tynde skiver
  • Olivenolie til stegning
  • 200 g broccoli i små buketter
  • 250 g frisk pasta, fx Fettuccine
  • 200 g flødeost, naturel
  • 50 g revet lagret Havarti
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i tynde strimler. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg begge dele i olivenolie på en stor, varm pande. Steg i 3-5 minutter til kyllingen er gennemstegt.
  2. Kom broccoli på panden og steg kort; ca. 1-2 minutter.
  3. Kom imens pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 1-3 minutter.
  4. Tilsæt flødeost samt lidt kogevand på panden. Lad osten smelte.
  5. Kom pasta ved og spæd evt. op med mere kogevand. Tilsæt revet ost og varm ganske kort det hele op.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Servér straks gerne med en grøn salat.
Hovedret til 2 personer - Forberedelsestid 20 minutter

One-pan-pasta

Ingredienser:

  • 200 g cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl moste tomater
  • 250 g feta - Puck
  • ½-1 tsk. chiliflager (kan undlades)
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 200-250 g pasta, fx farfalle
  • Evt. lidt frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Halvér tomaterne, snit hvidløg i tynde skiver.
  3. Fyld tomater, hvidløg, mosede tomater og feta i et ovnfast fad. Drys med chiliflager og oregano. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
  4. Bag det hele i den varme ovn i 12-15 minutter.
  5. Kom imens pastaen i kogende, saltet vand. Kog i 8-10 minutter eller til den er al dente.
  6. Vend de varme tomater og den varme ost sammen med kogt pasta.
  7. Anret retten i dybe tallerkner. Top med basilikum og servér straks.
Hovedret til 2 personer - Tilbehør til 4 personer - Forberedelsestid 20 minutter

Mac’n’Cheese

Ingredienser:

  • 200 g små makaroni (suppehorn)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. mel
  • 2 dl mælk, let- eller sødmælk
  • 100 g revet Havarti
  • 100 g revet, lagret cheddar
  • Salt og peber
  • Et nip cayennepeber
  • 1 dl rasp, gerne panko
  • 100 g revet, lagret cheddar

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen i kogende, saltet vand til den er al dente. Ca. 6-8 minutter. Afdryp men gem lidt kogevand.
  2. Smelt smør i en gryde. Pisk mel i. Pisk langsomt mælken i og lad den koge op. Lad den simre under omrøring i 4-6 minutter.
  3. Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.
  4. Rør revet Havarti og lagret cheddar i saucen og vend pastaen i. Spæd op med lidt pastavand, hvis behov.
  5. Smag til med salt, peber og et nip cayennepeber.
  6. Fyld pastaen i et stort eller flere små ovnfaste fade.
  7. Bland rasp med revet ost og fordel det over pastaen. Bag pastaen i den varme ovn i 10-15 minutter til den er gylden og sprød.
  8. Servér straks, gerne med en frisk salat til.
Hovedret til 2 personer - Forberedelsestid 15 minutter

Ketchup deluxe

Ingredienser:

  • 250 g spaghetti 
  • ½ fast chorizopølse, ca. 120 g
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. chilisauce (Sriracha)
  • Salt og peber
  • 100 g revet lagret hvid cheddar
  • Frisk oregano

Sådan gør du:

  1. Kom spaghetti i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 10-12 minutter. Afdryp men gem lidt kogevand.
  2. Skær chorizoen i skiver og snit hvidløg fint. Steg chorizo og hvidløg i lidt olivenolie til pølsen er gylden.
  3. Vend pastaen med chorizo på den varme pande. Tilsæt ketchup og chilisauce (efter smag) og evt. en smule kogevand. Krydr med salt og peber.
  4. Anret straks i dybe tallerkner. Top med revet lagret hvid cheddar og lidt oregano og servér straks.
Hovedret til 2 personer - Forberedelsestid 15 minutter

Pastasalat

Ingredienser:

  • 200 g pasta, fx. cochiglie
  • 100 g mandler
  • 3 skoleagurker eller 1 agurk
  • 8 radiser
  • 2-3 spsk. god, grøn pesto
  • 200 g salatost
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg

Sådan gør du:

  1. Kom pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Ca. 8-10 minutter. Afdryp den og skyl den kort i koldt vand. Afdryp grundigt.
  2. Smut evt. mandlerne og rist dem i lidt olivenolie på en varm pande i 3-4 minutter.
  3. Skær agurker og radiser i skiver eller tern.
  4. Vend forsigtigt pasta, agurk, radiser, mandler, pesto og salatost sammen. Smag til med salt og peber.
  5. Anret pastasalaten i dybe tallerkner eller pak den i madpakken. Top med snittet forårsløg.
2 portioner - 10 minutter

Fresh Cheese Sundae

Ingredienser:

  • 100g flødeost natural
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 dl Yoghurt natural
  • 1 spsk. Rørsukker

Sådan gør du:

  1. Vend alle ingredienserne sammen til sukkeret er rørt ud og massen har en ensartet konsistens.
  2. Server i små skåle anrettet som en sundae.
  3. Top af med eksempelvis friske bær, karamel, chokolade, bærsirup med mandler, hasselnødder, pistacie, kokos eller lign.
  4. Server desserten iskold.
Fresh Cheese Sundae
4 personer - 20 minutter

Crispy Havarti Sticks

Ingredienser:

  • 200g Aged Havarti
  • 2 stk. æg - sammenpisket
  • 2 dl rasp, gerne panko
  • 2 dl hvedemel 
  • Havsalt og sort peber 
  • Olie til friturestegning

Sådan gør du:

  1. Skær havarti i stave á 6 x 1 x 1 cm. 
  2. Lav en skål med sammenpisket æg, en med rasp og en skål med mel blandet med salt og peber.
  3. Vend først stavene i hvedemelet og løft dem herefter over i æggeblandingen og vend dem derefter i raspen.
  4. Lav en dobbelt panering ved at løfte stavene tilbage i æggeblandingen og slut af i rasp. Stil evt i fryseren indtil de skal bruges.
  5. Frituresteg til en fin lysebrun overflade – kan steges direkte fra frost. 
Crispy Havarti Sticks
2 personer - 10 minutter

Ice Blue Snack Hack

Ingredienser:

  • 0,5 liter vaniljeis
  • 25 g danablu (eller anden blåskimmel) - læg i fryseren mindst 1 time før servering
  • Chokoladesauce - efter behag

Sådan gør du:

  1. Tag isen ud af fryseren og stil på køkkenbordet 20 min. før servering.
  2. Tag det frosne stykke Danablu ud og hak den fint på et bræt (gem lidt til pynt).
  3. Pisk isen til en softice konsistens og vend osten godt i isen.
  4. Servér straks med din yndlingschokoladesauce og et drys danablu.
Ice Blue Snack Hack

Snack Cubes

Snack Cubes
Hack

Osten kan også rives

  1. Læg et stykke Danbo i fryseren 1 time. Herefter er den fast og nem at rive.
  2. Pensl rivejern med neutral olie - det gør de bløde oste nemmere at rive.
  3. Saml dine osterester i en lufttæt beholder i fryseren. Når beholderen er fyldt, er det nemt at lave din egen Shredded Cheese mix ved at køre resterne direkte fra fryseren på en foodprocessor. Brug som topping. 
Bløde oste kan også rives