Sauce til and og flæskesteg

Få tips til at lave en lækker og smagfuld sovs til andestegen eller flæskestegen. 

Den bedste sovs får du ved at bruge stegeskyen fra din flæskesteg, gås eller and. Husk at gemme stegeskyen, hvis du steger anden dagen før.

Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum herefter størstedelen af fedtet væk fra overfladen.

Jævn sovsen ved at drysse hvedemel på toppen af sovsen. Lad melet synke til bunds og pisk sovsen godt. Pisker du i sovsen, før melet er sunket til bunds, kan det give hvide melklumper i sovsen. Hvis det sker, kan sovsen reddes ved at sigte den inden servering. Tilsæt evt. fløde og/eller ribsgelé og smag til med salt og peber.

 Ikke tilstrækkelig med sky 

Suppler med bouillon, fond eller vin, hvis der ikke er sky nok. Server skyen som den er eller jævn den med meljævning eller fløde, eller lav en opbagning og tilsæt skyen. Smag skyen/saucen til – ribs/æblegele kan give det sidste pift til saucen.

 Se vores opskrift på Andesteg.