Krydrede kødboller i perlespeltsalat

Nøglehulsmærket opskrift

Krydrede kødboller i perlespeltsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Lidt smag af Tyrkiet fra hvidløg, citron og spidskommen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Krydrede kødboller

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 æggehvide (ca. 2 spsk)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g flækkede slikærter
  • 1 agurk i lange stave
  • 5 forårsløg i tynde, skrå ringe
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk fint klippet purløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%

Tilbehør

  • 4 ristede, flækkede fuldkornspitabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Krydrede kødboller

Rør imens det hakkede kød med æggehvide, salt, hvidløg, citronskal og spidskommen. Form det hakkede kød til 24 rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad olien blive varm i en pande. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 4 min. ved jævn varme - ryst panden så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Vend slikærter, agurk, forårsløg og perlespelt med salt og peber. Vend purløg og hvidløg i hytteosten. Anret salaten i et stort fad og fordel hytteost og de varme kødboller på toppen. Server straks sammen med ristede pitabrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag