Conference pære

Conference pære

Conference pære er den mest kendte pæresort i supermarkedet. Den kan fås som frisk frugt fra oktober og helt hen til maj måned, da den tåler lagring.

Indhold

Udseende

Conference pæren har nissehuefacon. Farven er mat grøn med brunlige farvenuancer i skrællen. Pæren har et lille kernehus midt inde i frugtkødet. En mellemstor pære vejer ca. 100 gram.

Smag

Conference pære har en sød, krydret og saftig smag.

Oprindelse

Conference pæren stammer fra England, hvor det fik sit navn i 1885 ved en pære-konference arrangeret af det engelske haveselskab.

Anvendelse

Pærerne kan bruges som tilbehør til ostebordet, i desserter fx den klassiske pærer belle helene eller brug pærerne i en skøn pæretærte med ingefær. Pærerne er lækre i salater fx rødkålssalat med kødboller eller i vegetariske grønkålswraps med sprøde pærer. Pærerne kan holde sig i køleskab i nogle uger.

Botanik

Conference pæretræer er almindelige i danske haver og frugtplantager. Træet kræver bestøvning af et andet pæretræ. Pærer er i familie med æbler og tilhører kernefrugtfamilien.

Sæson

Oktober til november.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet.

Kilder

Havenyt

Sæson