Den dyrkede enoki svamp har en lang tynd stok og en lille hat. Farven er hvid, nærmest porcelænsagtig.
Enoki har en meget mild, nøddeagtig smag. Som alle svampe så har enoki svampene også den femte grundsmag umami.
Enoki har sin oprindelse i Asien, hvor den er beskrevet 800 år før vor tidsregning. I Japan har den været dyrket i mere end 300 år, og her er det den mest brugte svamp i madlavningen.
Skær rødderne af, men undgå at skylle svampene, for så mister de konsistens og smag. Hele svampen med stok og hat anvendes i maden. Den er dekorativ rå i salater, sandwich og asiatiske ruller med rispapir. Enoki kan bruges i supper fx ramen suppe eller svampesuppe, wokretter og ovnretter fx grøntsagsfad. Svampene skal dog tilsættes til allersidst, da de bliver seje ved længere tids opvarmning. Enoki kan frituresteges som snack og kan i øvrigt anvendes som andre svampe. Enoki har kort holdbarhed, to til fire dage i køleskab.
Hele året.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Der findes ikke specifikke data for enoki, så vi har valgt champignon.