Bøgehatte vokser i klynger. Stokkene er hvide og to til fem cm lange. Hattene er små og farven er enten lysebrun eller hvid.
Bøgehat har en mild, nøddeagtig smag. Den er sprød, selv efter tilberedning.
Bøgehatte stammer fra Østasien og har eksisteret i flere århundreder. I dag dyrkes de i væksthuse. Man kan i sjældne tilfælde finde dem i naturen, hvor de vokser på dødt løvtræ, især bøgetræer - deraf navnet.
Skær bunden af en klynge bøgehatte og børst dem rene, både hat og stok kan spises. Rå bøgehat har en skarp smag, som forsvinder ved varmebehandling, så steg dem før servering. Et stykke brød med smørstegte bøgehatte er en nem frokostret. Bøgehatte er gode som tilbehør til middagsretter med fx vildt, fisk eller oksekød. De er også gode i wokretter, stuvninger, supper og saucer. Syltede bøgehatte er gode til osteanretninger og tapas. Bøgehatte kan holde sig i en uge i køleskab, De kan også steges og fryses ned til sammenkogte retter.
Hele året.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Der findes ikke specifikke data for bøgehat, så vi har valgt champignon.