Kogning af basmati ris
Hvis du vil følge Fødevarestyrelsens anbefalinger for at mindske indholdet af arsen i dine basmati ris, opnår du det bedste resultat, hvis du koger dem på en af nedenstående måder.
Kogning af basmati ris
Start altid med at skylle risene grundigt.
Kogning med rigeligt vand:
1 dl ris, 4 dl vand og ¼ tsk salt.
Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 8-10 min. Sigt vandet fra. Kog fortsat ved svag varme under låg 2-4 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 10 min.
Kort iblødsætning:
1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.
Hæld kogende vand over risene. Sæt herefter risene i blød i koldt vand i 30 min før kogning.
Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 5 min.
Lang iblødsætning:
1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.
Sæt risene i blød i 2 timer før kogning.
Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 6 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 5 min.
Kogning af basmati ris