Kogning af jasmin ris

Kogning af jasmin ris
Hvis du vil følge Fødevarestyrelsens anbefalinger for at mindske indholdet af arsen i dine jasmin ris, opnår du det bedste resultat, hvis du koger dem på en af nedenstående måder.

Start altid med at skylle risene grundigt.

Kogning med rigeligt vand:

1 dl ris, 4 dl vand og ½ tsk salt.

Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 7 min. Sigt vandet fra. Kog fortsat ved svag varme under låg 5 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 10 min.

Kort iblødsætning:

1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.

Hæld kogende vand over risene. Sæt herefter risene i blød i koldt vand i 30 min før kogning.

Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 6 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 7 min.

Lang iblødsætning:

1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.

Sæt risene i blød i 2 timer før kogning.

Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 6 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 5 min.