Kogning af parboiled ris
Hvis du vil følge Fødevarestyrelsens anbefalinger for at mindske indholdet af arsen i dine parboiled ris, opnår du det bedste resultat, hvis du koger dem på en af nedenstående måder.
Start altid med at skylle risene grundigt.
Kogning med rigeligt vand:
1 dl ris, 4 dl vand og ½ tsk salt
Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 10 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 5 min. Sigt vandet fra risene og ad dem hvile i 5 min. under låg.
Kort iblødsætning:
1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.
Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 10 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 10 min.
Lang iblødsætning:
1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.
Bring ris, vand og salt i kog. Kog risene ved svag varme under låg i 10 min. Tag dem af varmen og lade dem hvile under låg i 10 min.