Perleløg
![Perleløg](https://cdb.arla.com/api/assets/arla-dk/1caab48a-0664-4b18-a79a-c92ee5fda44c/perlelog.jpg?width=375&height=240&mode=cropupsize&format=WEBP)
Udseende
Perleløg er en løgart, der danner en masse små sideløg, der små og halvrunde.
Smag
Perleløg er milde i smagen.
Oprindelse
Perleløg er vildtvoksende i landene omkring Middelhavet. Hvis man vil dyrke perleløg i køkkenhaven, er det nemmest at så løgfrø (Barletta).
Anvendelse
Den klassiske brug af perleløg er som glaserede løg, der serveres som tilbehør til oksesteg. Her er de små løg brunet i sukker og smør på samme måde som brunede kartofler. Perleløg kan bruges i sammenkogte retter, fx vildtragout eller i den klassiske coq au vin. De små løg kan syltes i sukker/eddikelage evt. sammen med tomater. Friske perleløg er ikke almindeligvis tilgængelige, men de kan købes som syltede på glas og som frosne produkter.
Holdbarhed
Perleløg er velegnet til frysning, men skal inden frysning have en let svitsning.
Sæson
Udenlandske perleløg sælges fra august til marts og kan købes frosne hele året.
Næringsindhold
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for perleløg, har vi valgt løg.