Perleløg

Perleløg
Perleløg er små løg, som oftest sælges som syltede perleløg på glas eller som frosne løg.

Udseende

Perleløg er en løgart, der danner en masse små sideløg, der små og halvrunde.

Smag

Perleløg er milde i smagen.

Oprindelse

Perleløg er vildtvoksende i landene omkring Middelhavet. Hvis man vil dyrke perleløg i køkkenhaven, er det nemmest at så løgfrø (Barletta).

Anvendelse

Den klassiske brug af perleløg er som glaserede løg, der serveres som tilbehør til oksesteg. Her er de små løg brunet i sukker og smør på samme måde som brunede kartofler. Perleløg kan bruges i sammenkogte retter, fx vildtragout eller i den klassiske coq au vin. De små løg kan syltes i sukker/eddikelage evt. sammen med tomater. Friske perleløg er ikke almindeligvis tilgængelige, men de kan købes som syltede på glas og som frosne produkter.

Holdbarhed

Perleløg er velegnet til frysning, men skal inden frysning have en let svitsning.

Sæson

Udenlandske perleløg sælges fra august til marts og kan købes frosne hele året.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for perleløg, har vi valgt løg.

Kilder