Forårsløg ligner små porrer med et tyndt hvidt skaft og grønne blade, der er hule ligesom purløg. I bunden af skaftet sidder rodtrevler. Et forårsløg er ca. 20-30 cm lang og vejer omkring 20 gram.
Forårsløg har en mild løgsmag. Bladene er sprøde.
Løg er en af de ældste spiser, vi kender - og er blandt andet omtalt i Biblen. Kepaløgene kom til Europa i Middelalderen. I Indien betragtede man tidligere løg som et helligt symbol på evigheden på grund af de lagdelte skæl.
Fjern eventuelt de yderste blade og skær rodtrevlerne af og skyl løget. Rå, snittede forårsløg kan anvendes som det grønne drys på smørrebrød, i salater og på middagsretter som fx suppe eller til butter chicken. Hele forårsløg kan dampes tre til fire minutter eller grilles og serveres som tilbehør til middagsmaden. Desuden anvendes forårsløg meget i asiatiske retter, som fx krydret wokret. Forårsløg kan holde sig i ca. 10 dage ved opbevaring i køleskab.
Forårsløg kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet. Skyl og rens dem og læg dem i en plasticpose. Hvis forårsløgene er blevet bløde, kan de kvikkes op ved at lægges i en skål isvand nogle minutter.
Juni til september.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet
De små løg med forholdsvis stor hvid del er bedst - især hvis de skal koges.
Kan man fryse forårsløg? Ja, forårsløg kan fryses. De skæres i mindre stykker og blancheres i ca. 1 min før frysningen.