Ramsløg

Ramsløg
Ramsløg er en vildtvoksende plante, som hvert forår kan plukkes mange steder ude i naturen - ofte i kystnære områder og i udkanten af en skov eller et krat. Det er de grønne blade, som anvendes i madlavningen, men blomster og løg er også spiselige. Du kan kende ramsløgene på deres stærke duft af hvidløg. Pas på, at du ikke forveksler dem med liljekonval eller høsttidsløs, som er giftige at spise.

Udseende

De grønne, blanke blade sidder på korte stilke, og har facon som en lang ellipse. Men pas på forveksling med liljekonval og høsttidsløs, som er giftige. I maj måned blomstrer ramsløg med hvide, stjerneformede blomster i en skærm, som sidder på en trekantet stilk. Efter afblomstring visner planten hen, men løgene vil spire frem igen næste forår.

Smag

Bladene har en aromatisk duft og smag som hvidløg og purløg med en snert af porre.

Anvendelse

De grønne blade skal blot skylles. Anvend dem i salater eller drys friskhakket ramsløg over en middagsret eller en æggemad i stedet for purløg. Brug fx et ramsløgsblad som salatblad i en burger. Ramsløg kan bruges til kryddersmør, pesto, aioli, marinader og dip.

Bladene kan dampes og bruges som tilbehør til middagsretter. De er gode i wokretter, i grøntsagssupper og i bagværk som fx madbrød. Ramsløgsblade kan holde sig i tre til fire dage ved opbevaring i køleskab.

Sæson

Marts til juni.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Råvareguiden

Kilder