Zittauerløg er kuglerunde og har en brun, tør skræl yderst. Indeni har løget en lys gullighvid farve.
Zittauerløg har en stærk gennemtrængende smag i rå tilstand. Ved opvarmningen nedbrydes svovlcellerne, og den skarpe smag erstattes af en sødlig umamismag.
Zittauerløg menes at stamme fra Centralasien. De har været dyrket i Kina for over 3000 år siden. I dag dyrkes der løg i stort set hele verden. Løg er nemme at dyrke i køkkenhaven. Man putter såkaldte stikløg (sætteløg) i jorden om foråret, og ca. tre måneder senere kan man høste store zittauerløg.
Den brune skræl fjernes og top og bund skæres af. Det er bedst at snitte løget med en skarp kniv, hvad enten det skal skæres i skiver eller tern.
**### Karolines Køkkenskole **
Juni - september.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet.
Løg indeholder nogle enzymer, som frigives, når man skærer i løget. Enzymerne reagerer med svovlholdige aminosyrer, der også findes i løget. Sammen danner de en luftart, som irriterer hornhinden i øjnene. Tårekanalerne forsøger at danne en væske for at fjerne irritationen. Derfor begynder man at græde. Vil du undgå at øjnene løber i vand så brug fx et par ski- eller dykkerbriller, som sidder helt tæt.