 
    Ost er en væsentlig del af vores og den skandinaviske madkultur. Meget af den mælk, der anvendes til fremstilling af ost, kommer fra sortbrogede køer, men der findes over 50 forskellige racer, hvis mælk er velegnet til fremstilling af ost.
Få overblik over ostetyperne
Ost er et ganske vidt begreb, da det blot er ét ord, der favner over mange forskellige ostetyper. Blød ost, hård ost, frisk ost og skimmelost, for blot at nævne nogle. På siden her får du et overblik over de forskellige ostetyper samt en viden om, hvad de kan bruges til og hvad de er lavet af.
Opskrifter med ost
Ost kan bruges til meget mere, end du måske går og tror. Både frokosten, aftensmaden og desserten får et ekstra løft, når du tilføjer ost. Udover at kunne transformere sig fra kold og blød til varm og knasende, har ost også den fantastiske egenskab, at den tilføjer umami til smagen. Vi har samlet en masse gode opskrifter herunder, der gør netop det. Bliv inspireret til velsmagende retter og find dine nye favoritter.
Relaterede ingredienser
 
    Mascarpone
 
    Hvad er ricotta?
 
    Halloumi
 
    Parmesan
 
    Hytteost
 
    Mozzarella
 
    Alt om gorgonzola
 
    Flødeost
 
    Kvark
 
    Gouda
 
    Paneer
 
    Feta
 
    Emmentaler
 
    Cheddar
 
    Gedeost
 
    Rygeost
 
    Brie
 
    Havarti
 
    Blåskimmelost
 
    Friskost
 
    Danbo ost
 
    Smelteost
 
    Danablu
 
    Salatost
 
    Skimmelost
 
    Esrom ost
 
    Hvidskimmelost
 
    Samsøost
 
    Mellemlagret ost
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)