Bedste oste til pizza

Bedste oste til pizza

  0 Kommentarer

Der hører ost til pizza. Men hvilken ost fungerer bedst på en pizza? Det er i høj grad op til den enkelte, men forskere har også forsøgt at slå fast, hvilken type ost, der er bedst.

De fleste af os vil gerne have ost på deres pizza, men hvilken ost fungerer bedst på toppen af den sprøde bund?

Det er nok svært at sige noget endegyldigt om, hvad den bedste ost til pizza er, da smag og behag er forskellig. Men en forskergruppe på University of Auckland i New Zealand gik seriøst til værks og i artiklen "Quantification Of Pizza Baking Properties Of Different Cheeses, And Their Correlation With Cheese Functionality" undersøgte de, hvad der fungerede bedst. De konstaterede, at pizza skal domineres af mozzarella i kombination med en anden ost. For eksempel cheddar, emmentaler eller gruyére.

Cheddar giver for eksempel ikke en boblende overflade, Gruyère bliver mindre gyldenbrun og emmentaler næsten ikke, hvilket hænger sammen med mængden af frigivet olie i osten. Mozzarella derimod giver den boblende overflade, men kan også brænde lidt af.

Langt de fleste italienske pizzaer har mozzarella på, og i italien kan man ofte støde på pizzaer med et drys af parmesan hen over. I sidste ende må man dog nok konstatere, at det er op til en selv at prøve sig frem og selv konkludere, hvilken ost til pizza man foretrækker.