Kan man fryse ost?

Kan man fryse ost?

  0 Kommentarer

Det er kun de fede oste på 45+, der bør fryses. Holdbarheden er 3-4 måneder.

Står du med for meget ost, kan det være fristende at fryse det ned. Men det er ikke helt ligetil. Kun oste med et fedtindhold på 45+ bør fryses.

Hvis du vil lægge en ost i fryseren, så pak den gerne ind i alu-folie, husholdningsfilm eller smørrebrødspapir og derefter i en frysegnet plastikpose eller -plastbox. Osten kan herefter holde sig i 3-4 måneder. Det kan være en god idé at fryse osten ned i mindre portioner, særligt for ost med lavere fedtprocent, fordi du kan risikere, at osten kan smuldre efter optøning. Optø osten langsomt, helst i køleskab.

Nogle oste egner sig bedre end andre til at blive frosset ned, men fælles for alle ostetyper er at ostenes modning stopper. Frysningen vil derfor ofte betyde, at kvaliteten på osten bliver dårligere.

Du kan godt fryse bløde oste, som skimmeloste, men konsistensen bliver grynet, så de bedst egner sig til madlavning efterfølgende.