Rødkål

Rødkål er nært beslægtet med hvidkål. Det er især den røde farve, der adskiller rødkål fra hvidkål, for smagen er nogenlunde den samme.

Anvendelse

Takket være farven er rødkål ikke bare et sundt, men også et flot og dekorativt indslag i madlavningen, uanset om den benyttes snittet, rå i salaten, sauteret som tilbehør eller kogt.

Når du vil lave rødkålssalater kan du snitte kålen med en gammeldags ostehøvl, så bliver det meget finere end med kniv, og det er langt nemmere end på køkkenmaskinen. Tilsæt fx frugt: Æbler, pærer, mango eller vindruer og smag til med olie, honning, hvidvinseddike og frisk ingefær eller cremefraiche med grov dijonsennep og purløg.

Holdbarhed

Kålen kan holde sig i rigtig lang tid, også i forbrugerens køleskab, så det er en god vitaminkilde at have ved hånden i vinterhalvåret.

Næringsindhold

Rødkål indeholder masser af C-vitamin og andre gode sager

Video

Kilder

Karolines Køkken