Sprængt lun and
60+ min

Sprængt lun and

Sprængt and er god Mortensaften eller som weekendmad - prøv med grøntsagsmos som tilbehør.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprængt lun and

Sprængt and er god Mortensaften eller som weekendmad - prøv med grøntsagsmos som tilbehør.

Antal portioner

Saltlage

  • 5 liter vand
  • 800 g groft salt
  • 100 g brun farin
  • 15 hele nelliker
  • 10 laurbærblade
  • 1 frossen, optøet and
  • 5 liter vand

Krydderurtebuket

  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist af frisk timian
  • 1 frisk kvist af kruspersille

Fremgangsmåde:

Saltlage

Kom ingredienserne til lagen i en gryde og varm den op til kogepunktet - eller til salt og farin er smeltet. Køl lagen af. Fjern evt. indmad og fedt og klip vingespidserne af anden. Læg den ned i lagen, med brystet nedad. Hold anden nede i saltlagen med en tallerken. Stil den tildækket i køleskabet i 2 døgn.

Læg anden i en suppegryde og hæld vandet ved. Varm op til kogepunktet. Skru ned til laveste varme og skum vandet med en ske.

Krydderurtebuket

Bind laurbærblade, timian og persille sammen med en bomuldssnor og læg buketten ned ved anden. Lad anden koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 20 min. Tag anden op på et spækbræt og gem 2 liter kogelage.

Parter anden ved at skære vinger, over- og underlår fra, klip hele brystet fra ryggen i begge sider. Klip brystet igennem 1 gang på langs og hvert bryststykke 2 gange på tværs - i alt 6 stykker bryst. Læg lår og bryststykker i et ovnfast fad og hæld kogelagen ved. Stil fadet tildækket i køleskabet, evt. til næste dag. Det er en god idé at varme anden i ovnen samtidig med at man bager rødbeder og grøntsagsmos. Sæt fadet med andestykkerne i bunden af ovnen i ca. 50 min. De skal ikke tildækkes.

Tid til at varme and

ca. 50 min ved 200°

Tips

Server hertil ravigottesmør, bagt grønsagsmos og bagte rødbeder. Se vedhæftede.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 42760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 81 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Til denne ret vil en rødvin på barbera-druen være dejlig. Prøv en barbera d'alba Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til and