Vaniljekage med friske hindbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

1 timer

Med opskriften på vaniljekage med friske hindbær blandes sødmen fra vaniljekagen med den syrlige friske smag fra hindbær. En kombination der smager himmelsk!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 2 vaniljestænger
  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 160 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • hvedemel

Pynt

  • sigtet flormelis

Tilbehør

  • 500 g friske hindbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt - ca. 3 min. Tilsæt vaniljekorn. Bland mel og bagepulver og vend det, drysset gennem en sigte, i æggeblandingen skiftevis med smør og mælk.

Pensl en springform med "skorsten" (ca. 24 cm i diameter). Drys formen med lidt mel. Fordel dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af, inden den tages ud af formen.

Ved serveringen

Pynt med flormelis og fyld hullet i kagen med hindbær.

Tips

Kagen kan desuden serveres med kold flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

I stedet for hindbær kan man bruge jordbær, brombær eller anden frisk frugt efter årstiden.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag