Vaniljekage med friske hindbær

Bedømmelse

(29 vurderinger)

1 timer

Med opskriften på vaniljekage med friske hindbær blandes sødmen fra vaniljekagen med den syrlige friske smag fra hindbær. En kombination der smager himmelsk!

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 2 vaniljestænger
  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 160 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 dl mælk
  • hvedemel

Pynt

  • sigtet flormelis

Tilbehør

  • 500 g friske hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt - ca. 3 min. Tilsæt vaniljekorn. Bland mel og bagepulver og vend det, drysset gennem en sigte, i æggeblandingen skiftevis med smør og mælk.

Pensl en springform med "skorsten" (ca. 24 cm i diameter). Drys formen med lidt mel. Fordel dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af, inden den tages ud af formen.

Ved serveringen

Pynt med flormelis og fyld hullet i kagen med hindbær.

Tips

Kagen kan desuden serveres med kold flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

I stedet for hindbær kan man bruge jordbær, brombær eller anden frisk frugt efter årstiden.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 33 %

Kilde: