Rabarbersnurrer, der emmer af forår. Disse snurrer med marcipanremonce og rabarberkompot i midten smager vidunderligt og er smukke at servere. Se hvordan du vha. en nem teknik kan lave de perfekte snurrer i videoen.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Smør fyldet ud herpå.

Fold ⅓ af dejen indover fyldet fra den korteste ende. Fold igen ⅓ af dejen indover, så dejpladen nu er i 3 lag.

Rul dejpladen ud igen til den måler ca. 20 x 40 cm.

Skær dejpladen ud i 12 strimler og træk dem lidt længere.

Skær et snit gennem hver strimmel, men ikke hele vejen igennem - strimlerne skal hænge sammen i toppen, så det ligner to bukseben.

Sno de to sammenhængende dejstrimler hver for sig og sno dem dernæst sammen.

Form snoningen til en snegl (fold dejenden ind under sneglen og fastgør de to ender til hinanden).

Brug fingrene til at lave en fordybning i midten af hver snurre. Fyld ca. 1 spsk rabarberkompot heri.

Bag rabarbersnurrerne til de er gyldne og gennembagte. Pensl snurrerne med sukkerlage og drys med perlesukker.
Se vores cremefraiche sortiment

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tærtebunden skal fylde det meste af bagepapiret (ca. 30 x 40 cm).

Bland sukker, mandelmel og majsstivelse sammen i en lille skål. Drys blandingen ud over tærtebunden.

Skær rabarberne i lige store stykker og læg dem i et symmetrisk mønster, fx sildebensmønster som på fotoet.

Løsn forsigtigt kanten af tærtebunden fra bagepapiret med en lille skarp kniv og fold kanten ind over fyldet. Pensl kanten med æg og drys med perlesukker.

Bag galetten til kanten er gylden og sprød. Pensl rabarberne med sukkerlage og server galetten lun med iskoldt flødeskum.

Kom rabarber, vand og sukker i en gryde og kog til kompot.

Lav vaniljecremen og lad den afkøle. Piske fløden til et let skum og vend den afkølede vaniljecreme heri.

Smelt smørret i en pande. Tilsæt havregryn, mandler og sukker og rist blandingen igennem under omrøring - til alt er sprødt og let gyldent. Lad blandingen afkøle på et stykke bagepapir.
