Gyldenkål
1 timer

Gyldenkål

Gyldenkål er nem at tilberede og smager dejligt. Den lækre smag fra stegeben i samspil med hvidkål og smør smager fantatisk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gyldenkål

Gyldenkål er nem at tilberede og smager dejligt. Den lækre smag fra stegeben i samspil med hvidkål og smør smager fantatisk.

Antal portioner
  • 1 kg stegeben fra svin
  • 100 g smør
  • 1 kg fintsnittet hvidkål
  • 1 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Brun stegebenene i halvdelen af smørret i en tykbundet stegegryde, og tag dem op. Tilsæt resten af smørret, og brun hvidkålen heri. Tilsæt vand, salt og peber. Læg stegebenene ned i kålen, og lad retten koge ved svag varme og under låg ca. 40 min. afhængig af benenes størrelse.

Tip

Vand kan evt. udelades.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 49 %
Print