Hvedemel

Hvedemel - 75% anvendes typisk til brød/boller og kager samt til saucer, sammenkogte retter, kødfars og fiskefars.

Anvendelse

Hvedemelsjævning kan laves af 3 spsk hvedemel og 3/4 dl koldt vand, der rystes eller røres sammen. Hvedemelsjævning bør koge ca. 5 min. - for

at retten opnår den rigtige konsistens og ikke smager af mel

Næringsindhold

Hvedemel med udmalingsgrad på 75 % betyder at ca 75 % af selve kornet der er malet med. Hvedemel indeholder protein (gluten), og gluten opsuger væske, svulmer op og danner et elastisk glutennet ved æltning. Glutennettet er årsagen til, at dejen kan formes, hæve og holde på den luft, der bliver æltet ind samt den kuldioxid, som gær udvikler. Glutennettet bliver stærkere, hvis der er syre, fx kærnemælk, i dejen, men brødet vil da hæve knap så meget.

Kilder

Kilde: Karolines Køkken