Syltekrydderier

En klassisk syltekrydderiblanding består af hele sennepsfrø, hele peberkorn og eventuelt tørrede stykker af chilipeber.

Der findes også færdige blandinger, hvor der ud over sennepsfrø, peberkorn og chili er andre krydderier i, som fx kardemomme, allehånde, enebær, koriander og dild.

Anvendelse

Asier og agurker, rødbeder, græskar og grønne tomater kan syltes i en lage af eddike og sukker. Syltelagen tilsættes krydderier, som kan købes i en færdig blanding.

Køber man syltekrydderierne som en færdigblanding i en pose, kan posen blive liggende i lagen eller fiskes op, når smagen er tilpas krydret. Men ulempen er, at posen kun kan ligge i et glas, og som regel vil man fylde flere glas, når der er gang i syltningen.

Tips og Tricks

Sylter man meget, er de færdige krydderiblandinger en dyr løsning i forhold til at købe krydderierne hver for sig og så krydre efter smag og behag.

Kilder

Karolines Køkken