Hvad er det bedste smør til bagning og madlavning?

Det store udbud af både smør, blandingsprodukter, margarine og olier kan gøre det til lidt af en jungle at finde rundt i. Lær her om hvilke slags produkter der egner sig bedst til stegning og bagning.

Du skal bage kage, men har ikke mere smør. Kan du bruge smørbart produkt i stedet for? Det korte svar er ja. Men hvis du vil have det bedste ud af din drømmekage, så er her et par gode tommelfingerregler, når det kommer til at vælge fedtstof til bagning og stegning.

BAG MED SMØR

Både smør og smørbare produkter kan bruges til bagning af brød og kager og begge dele giver en fin smag i bagværket. Til småkager, mørdeje og butterdejskager, hvor smørindholdet udgør en væsentlig del af dejen, er smør dog at foretrække, da det er nemmere at arbejde med samt giver en sprød konsistens og fyldig smag.

For mere inspiration og lækre opskrifter besøg vores Butter Hack univers

Se opskrift

STEG MED SMØR

Fagfolk vil mene, at smør giver den gode smag, da smør har gode stegeegenskaber og smager godt også opvarmet. Når smør varmes op under stegningen, bruner det, hvilket giver smag og stegeskorpe til kød og grøntsager.

Mange kokke kombinerer smør og olie til stegning, for at få den gode brunede smag uden at det brænder på.

SMØR BRØDET MED BLANDINGSPRODUKTER

Det er blødt og nemt at arbejde med. Et blandingsprodukt har tilsat vegetabilsk fedtstof som for eksempel rapsolie, der gør det blødt og nemt at arbejde med og smøre på brødet.

Se opskrift

Læs også: Er smør sundt?