Hvad er en Danbo ost?

Danbo er den mest producerede og spiste ost i Danmark. Otte ud af 10 hjem køber en Danbo i løbet af et år.

Den er gul og den er dansk og den er meget populær, Danbo osten. Så populær, at mange betragter Danbo-osten som Danmarks nationalost. 84 procent af alle husstande i Danmark har købt Danbo ost i løbet af det sidste år, og en gennemsnitlig husstand køber Danbo ost 12 gange årligt.

Produktionen af Danbo begyndte første gang i 1897 på Kirkeby Mejeri. I 1952 fik osten sit officielle Danbo-navn. Osten produceres i dag af en række mejerier med en masse forskellige lagringsgrader.

Danbo er en lys gullig komælksost med en fast konsistens og har få til mange ensartede runde huller på størrelse med ærter. Danboostens smags- og teksturkarakteristika opnås efter modning i tre uger.

Der skal bruges omkring 10 liter mælk til 1 kg. færdig Danbo ost.

Smag: Let, syrlig og aromatisk.

Ostetype:

Danbo er en halvfast, lys gullig ost lavet af komælk og nogle få huller på størrelse med ærter.

Karakteristika:

Danbo osten er en mild, let syrlig ost, der fremstilles af komælk. Osten fås både med og uden kommen samt i flere forskellige fedtprocenter. Dens form er typisk firkantet og flad eller rektanglet. 

Læs mere om danske oste.