Hvad er Parmesan?

Den hårde parmesan benyttes ofte til pasta og risotto. Riv osten til parmesanflager og drys den udover pastaretten – velbekomme!

Parmigiano Reggiano er under tiden blevet kaldt for ”Ostens konge” og er opkaldt efter dens oprindelse, altså områderne Parma og Reggio Emilia. Osten skal komme fra disse områder for at kunne klassificeres som en ægte parmesan. Parmesan er en meget næringsrig ost, eftersom den indeholder 33 g. protein pr. 100 gram.

Parmesan fremstilles af komælk fra aftenmalkning. Herefter tilsættes valle fra gårsdagens produktion indeholdende gærkulturer. Kalveløbe tilsættes, temperaturen sættes til 33 grader og efter 10-12 timer opnår osten sin faste form. Ostemassen nedbrydes herefter til små stykker på 2-4 mm., der så opvarmes til 55 grader. Den nye masse anbringes i forme og placeres så i saltlage i op til 4 uger.

Ostetype

Hård og kornet ost af typen ”grana”

Karakteristika

Hård, kornet, sprød, flaget

Smag

Salt, nødder og skovbund

Oste der minder om

Grana Padano

Piave

Hård Gouda