Aubergine med hvidløgsyoghurt og tomatsalsa

Bedømmelse

(6 vurderinger)

1 timer

Denne ret er lækker som tilbehør til grill. Ønskes en stærkere udgave kan du drysse med 1 tsk finthakket chili eller vælge en anden variant af tomatsalsaen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør

Dressing

  • 1 dl tomatsalsa, medium stærk

Pynt

  • friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær auberginerne i tern (ca. 2 x 2 x2 cm) og drys dem med salt. Lad dem stå ½ time, og dup dem tørre med fx. et viskestykke. Lad smørret smelte på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg auberginerne i ca. 15 min. eller til de er gyldne. Kom dem i et fad og lad dem køle af.

Dressing

Smag yoghurten til med hvidløg og salt. Bred dressingen ud over de afkølede auberginer.

Kom tomatsalsaen hen over fadet og pynt med blade af frisk basilikum.

Tips

For en lettere udgave kan yoghurten udskiftes med Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: