Aubergine med hvidløgsyoghurt og tomatsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

1 timer

Denne ret er lækker som tilbehør til grill. Ønskes en stærkere udgave kan du drysse med 1 tsk finthakket chili eller vælge en anden variant af tomatsalsaen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 auberginer (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør

Dressing

  • 1 dl tomatsalsa, medium stærk

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær auberginerne i tern (ca. 2 x 2 x2 cm) og drys dem med salt. Lad dem stå ½ time, og dup dem tørre med fx. et viskestykke. Lad smørret smelte på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg auberginerne i ca. 15 min. eller til de er gyldne. Kom dem i et fad og lad dem køle af.

Dressing

Smag yoghurten til med hvidløg og salt. Bred dressingen ud over de afkølede auberginer.

Kom tomatsalsaen hen over fadet og pynt med blade af frisk basilikum.

Tips

For en lettere udgave kan yoghurten udskiftes med Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: