Aubergine med hvidløgsyoghurt og tomatsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

1 timer

Denne ret er lækker som tilbehør til grill. Ønskes en stærkere udgave kan du drysse med 1 tsk finthakket chili eller vælge en anden variant af tomatsalsaen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 auberginer (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør

Dressing

  • 1 dl tomatsalsa, medium stærk

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær auberginerne i tern (ca. 2 x 2 x2 cm) og drys dem med salt. Lad dem stå ½ time, og dup dem tørre med fx. et viskestykke. Lad smørret smelte på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg auberginerne i ca. 15 min. eller til de er gyldne. Kom dem i et fad og lad dem køle af.

Dressing

Smag yoghurten til med hvidløg og salt. Bred dressingen ud over de afkølede auberginer.

Kom tomatsalsaen hen over fadet og pynt med blade af frisk basilikum.

Tips

For en lettere udgave kan yoghurten udskiftes med Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: