Berberiand

Berberiand
Berberiænder er lidt mindre end danske ænder (pekingænder) og mindre fede, men smagen er den samme.

Oprindelse

De opdrættes i udlandet, især Frankrig, derfor har man ikke som med danske ænder garanti for dyrevelfærd.

Anvendelse

Berberiandebryst er et lækkert stykke kød, der er nemt at stege og kan varieres på utallige måder.

Berberiand fås frosne hele samt udskåret i lår og bryst. Berberiand fås frosne hele samt udskåret i lår og bryst.

Som alternativ til den store andesteg ; hvorfor ikke gøre det nemt for sig selv juleaften? Beregn 1 berberiandebryst pr. person, så er der rigeligt. Rids på skindsiden, drys med groft salt og peber, steg på pande ca. 15 min. i alt ved medium til lav varme. Pak ind og lad det hvile 10 min. Hæld 3 spsk. andefedt fra panden over rødkålen, det smager pragtfuldt. Saucen laves på andefond (fx pulver), som fås i de fleste.

Berberiand er mørkt og fed kød, derfor klæder det kødet at blive tilberedt med noget syrligt såsom rødvin, balsamicoeddike, brombær, tyttebær, tranebær, kirsebær, og solbær.

Tips og Tricks

Når en and eller andet slags kød langtidssteges, så omdannes sener og væv til gelantine, som er blødt - derfor bliver langtidsstegt kød mørt og nemt at tygge. Det er en fordel at langtidsstege en and - kødet bliver mere mørt og saftigt.

Kilder

  • Kilde: Karolines Køkken