Den gode, søde abrikossmag har behov for at blive fremhævet af sukker og varme. Derfor egner friske abrikoser sig særligt godt til at blive bagt, stegt, indgå i desserter, chutneys og marmelade. Men også her bør de først være modne.
Stenen er flad og med et mandellignende frø indeni. Frøet bruges i industrien til olie, som indgår i kosmetikindustrien og til mandelerstatning i marcipanlignende produkter.
Friske abrikoser fås om sommeren, men er ofte hårde, sure og tørre i kødet. Det skyldes, at abrikoser har særligt behov for at modne på træet, ellers træder sukkersmagen ikke frem. Læg dem i en varm vindueskarm nogle dage og lad dem eftermodne helt, til de er næsten bløde og stærkt orangefarvede.
Abrikoser har et højt indhold af A- og C-vitaminer samt mineraler.
Hvis man ikke kan få friske abrikoser, kan man lave en lækker abrikostærte af tørrede abrikoser. Læg store, flotte, tørrede abrikoser i blød i vand et døgn og placér dem tæt på en udrullet mørdejsbund i tærteform. Drys tæt med sukker inden bagningen, så sukker og abrikoser karamelliserer. Serveres med blød flødeskum.