Passionsfrugt

Frugten, der egentlig er et bær, kendes også under navnene purpur-grenadil eller maracuja. De arter, vi kan købe, stammer mest fra Syd- og Mellemamerika. Der findes også gule passionsfrugter. Frugten er i familie med passionsblomsten, men det er ikke samme plante, og en passionsblomst avler ikke passionsfrugter, men en anden frugt, der også kan spises.

Udseende

En moden passionsfrugt er let rynket eller bulet og brun til lyserød. Frugtkødet er en farvestrålende, blød masse af kerner og kød i gul, orange, brun og pink. 

Smag

Smagen er syrlig og eksotisk

Anvendelse

Man skraber det gelé-agtige kød ud med en ske. Hvis frugten ikke er moden, vil kødet være ubehageligt surt og mangle den eksotiske duft.

Passionsfrugt-kød kan bruges, som det er, som en sauce over is eller blandes med flødeskum til lagkagefyld. Man kan også blende kødet til juice (si kernerne fra) og bruge saften til eksotiske drinks. Endelig kan kødet bruges som eksotisk sauce til stegt svinekød. Passionsfrugtjuice indgår ofte i tropejuice og -yoghurter som dominerende indslag.

Næringsindhold

Passionsfrugter indeholder en del C-vitaminer.

Kilder

Karolines Køkken