Solbær

Solbær er sorte kuglerunde bær på op til 10 mm. De modner uens og kan være plukket uden ribber. Solbær har en kraftig, aromatisk smag.

Oprindelse

Eurasien. Solbær er udbredt over den midterste tredjedel af den nordlige halvkugle. De ældste frø, der er fundet fra Ribesfamilien, stammer fra danske oldtidsgrave.Sandsynligvis begyndte man først at dyrke solbær omkring 1600 i Danmark, før den tid brugte man de vilde bær, der gror i landet endnu.

Anvendelse

Som solbærsorbet, gelé, saft, i rødgrød, syltetøj og marmelade. Solbær er fremragende til drikkebrug - Creme de Cassis og som solbærrom.

2,5 dl friske solbær indeholder 3 gange flere C-vitaminer end en lille appelsin. De er meget effektive som afføringsmiddel. Solbærblade kan tørres og bruges som te.

Holdbarhed

Solbær kan fryses, men mister derved sit pektinindhold.

Næringsindhold

2,5 dl friske solbær indeholder 3 gange flere C-vitaminer end en lille appelsin. De er meget effektive som afføringsmiddel.

Kilder

Karolines Køkken