Mælk giver energi og værdifulde næringsstoffer. Mælk er især rig på protein og en vigtig kilde til kalcium og B12. Vælger du at undgå mælk og mælkeprodukter i dagens måltider, vil du også miste mælkens bidrag af især kalcium.
De fleste laktoseintolerante tåler 1½ - 2½ dl mælk (7 - 12 gram laktose) ad gangen. Det afhænger ofte meget af, hvilke mælkeprodukter der indtages, og om de indtages i forbindelse med et måltid.
Et par skiver ost og et glas mælk eller en portion yoghurt fordelt over dagen dækker godt halvdelen af dit daglige behov for kalcium. Resten får du fra andre madvarer, der er gode kilder til kalcium som fx grønkål, mandler og broccoli.
Er indholdet af vitaminer og mineraler i laktosereducerede produkter som i almindelig mælk, eller bør jeg supplere med et tilskud?
Svaret er, at laktosefri produkter, fx den laktosefri mælk, indeholder den samme mængde vitaminer og mineraler, fx kalk, som i den almindelige udgave. Man bør kun supplere med et tilskud af fx kalk, hvis man helt ophører med at drikke mælk.