Hvad er Havarti?

Havarti er en gul, blød og elastisk ost. Osten laves på komælk i Danmark og er kendetegnet ved sine små, uregelmæssige huller og milde smag.

Havarti er en dansk produceret mild ost, som sandsynligvis er lavet med inspiration i tyske ’tilsiter’-oste. Den danske produktion af Havarti ost begyndte i 1921, men fra 1950'erne begyndte den gradvist at blive mere og mere populær, indtil den i 1970 blev Danmarks vigtigste eksportost. Osten fik i 1952 navnet Havarti, opkaldt efter Havartigården nær Holte.

Havarti osten er lys gullig og har mange små uregelmæssige huller. Konsistensen er medium-hård og nem at skære. Osten fås også med krydderier og krydderurter og produceres med eller uden skorpe. Den mest kendte havarti er flødehavartien uden skorpe. 

Ostetype:

Havarti er en fast, gul ost lavet af komælk

Karakteristika:

Mild smag og uregelmæssige, små huller

Smag:

Mild, let syrlig og aromatisk

Læs mere om danske ost her.