Appelsin

Appelsiner er sprængfyldte med C-vitaminer, og både farven og duften giver lys i øjnene og kræfter til lange, kolde dage.

Anvendelse

Appelsinskal og –saft er god i det salte køkken. Prøv appelsinsaft i salatdressingen. Blendet gulerodssuppe med appelsinsaft og ristede græskarkerner. Ris blandet med stegte løg, persille, rosiner, pinjekerner og appelsinskal sammen med en stegt kylling. Eller salat med grønne bønner, appelsinskiver og basilikum.

Bedste appelsinoplevelse: Skræl appelsiner med kniv. Skær dem i tykke skiver. Fordel dem på portionstallerkner. Hæld 2-3 spsk Harmonie piskefløde over hver tallerken. Lad dem stå 10 minutter. Så tykner fløden let på grund af syren i appelsinerne. Drys evt. med lidt sukker - og spis som dessert.

Video

Kilder

Karolines Køkken