Fennikel

Fennikel er i familie med dild og persille, og dens blade har da også visse lighedstræk med dild. Fennikel har en mild og let sødlig smag, der minder om lakrids eller anis.

Udseende

Planten er en hvid-grøn knold, der dannes af opsvulmede bladskeder

Oprindelse

Fennikel stammer fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor den har været brugt som krydderi siden oldtiden. I Ægypten har fennikel været kendt som medicinplante i flere tusind år. Den siges at hjælpe mod krampe, migræne, mave-tarmkatar, diarré og luft i tarmene. Fennikel anvendes først som grøntsag fra 1980'erne.

Anvendelse

Fennikel kan anvendes som grøntsag - rå, kogt eller stegt. Fennikel kan serveres til fiskeretter eller bruges i salat, i suppe eller i grønsagsretter. Bladene kan også spises som grønsagssnack og til ost.

Der kan endvidere koges en frisk og sødlig te af fennikel.

Holdbarhed

Fennikel opbevares i køleskab.

Næringsindhold

Planten er rig på A, B og C-vitamin.

Kilder

Karolines Køkken