
Kinaradise er en lang, hvid rodfrugt med en mild og let pebret smag. Den bruges især i asiatisk madlavning, men vinder også indpas i det nordiske køkken. Kinaradisen kan spises både rå og tilberedt, og den er kendt for sit sprøde bid og saftige konsistens.
Hvor meget vejer en kinaradise?
En kinaradise vejer typisk mellem 300 og 800 gram, men vægten kan variere meget. Nogle større sorter kan veje over 1 kg. Når du køber en kinaradise, kan du se efter en fast og glat overflade uden misfarvninger.
Kan man spise kinaradise rå?
Ja, kinaradise kan sagtens spises rå. Den har en skarp, let bitter smag af sennep og peber. Den er knasende sprød. Kinaradise skal skrælles før brug, for skrællen har en meget stærk pebret smag. Rå kinaradise egner sig godt i salater, som topping på smørrebrød eller som snack skåret i stave fx med en lækker dip til. Kinaradise kan også bruges i kimchi og som tilbehør til fx asiatisk inspirerede retter.
Hvordan ser kinaradiser ud?
Kinaradise er en meget stor rodfrugt, den kan blive 40-50 cm lang, være op til 10 cm i tykkelsen og veje 700-800 g. Kinaradisen er hvid både udenpå og indeni.
Hvordan anvender man kinaradiser i madlavningen?
Kinaradise kan spises rå. Den kan rives, og bruges i salater eller skæres i stave og serveres med dip. Man kan også skære tynde skiver med et mandolinjern, marinere dem med en dressing og tilsætte friske, grønne krydderurter, fx hakket persille.
Desuden tåler kinaradiser en hurtig opvarmning, fx i wokretter og grøntsagssupper. Få flere ideer gennem disse opskrifter med kinaradise.
Kinaradise kan holde sig i flere måneder i køleskab. Den kan også skæres i tern, blancheres og fryses, men derved mister den sprødheden.