Tandoori masala

tandoori">Tandoori masala er et indisk blandingskrydderi. Røgsmagen i autentiske indiske og pakistanske tandoori-retter stammer fra den meget varme, kubeformede lerovn (tandoor), som anvendes til at stege kød og fisk i.

Udseende

Tandoori masala har en varm rødbrun farve, som stammer fra et tilsat farvestof, der som regel er pulveriseret sandeltræ.

Oprindelse

Krydderierne i en tandoori er mange af de samme, som bruges i garam masala, nemlig spidskommen, kardemomme, peber, nelliker, laurbærblade, korianderfrø og muskat. Desuden er der også chili, ingefær, gurkemeje og salt i en tandoori-blanding.

Anvendelse

tandoori">Tandoori fås både som pulver og som en pasta (tyk masse). Normalt røres tandoori-krydderiet op med lidt yoghurt, og råt kød marineres i yoghurt-krydderiblandingen, før det steges.

Kilder

”Alverdens krydderier og krydderurter” af Claus Ib Olsen og Nanna Simonsen, Gyldendal, 2009.

Karolines Køkken