Quinoasalat med oksekødboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Lun quinoasalat med oksekødboller, radiser, pinjekerner og ost. Server denne skønne quinoasalat med dampede asparges.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Oksekødboller

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk rasp
  • ½ dl finthakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør

Quinoasalat

  • 2 dl lys quinoa (ca. 150 g)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g sukkerærter i skrå stykker
  • 125 g radiser i tynde skiver
  • 50 g skyllet rucolasalat
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 1 dl Karolines Køkken® Fraiche med krydderurter
  • 250 g dampede, grønne asparges
  • 240 g flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksekødboller

Rør det hakkede kød med æg, citronskal, rasp, basilikum og salt. Form farsen til små rustikke kødboller (á ca. 1 spsk). Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 4 min. ved jævn varme - ryst panden så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Quinoasalat

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle lidt af i serveringsfadet. Fordel sukkerærter, radiser, rucola, pinjekerner og citronsaft herpå.

Læg de lune kødboller på salaten, drys med revet ost og pynt med basilikumblade. Server den lune salat med fraiche, asparges og flute til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag