Hvad er flødeost?

Flødeost er en hvid, cremet smøreost, som oftest bruges til at smøre på brød, men også kan bruges i saucer og pastaretter. Både smag og fedtindhold varierer meget.

Flødeost er et mejeriprodukt som laves af fløde blandet op med kærnemælk eller skummetmælk. Mælken bruges til at sikre den ønskede fedtprocent.

Efter at have blandet mælken i fløden bliver massen varmebehandlet og homogeniseret, så konsistensen er rigtig. Derpå tilsættes mælkesyrekultur, som får fløden til at syrne. Så centrifugeres ostemassen for at få ostevallen siet fra.

Ostemassen er nu klar til at blive saltet og få tilsat eventuelle krydderier. Derpå er flødeosten klar til at spise.

Hvad bruges det til?

Mange foretrækker at smøre deres cremede flødeost på brød, men hos Arla alene produceres over 100 forskellige flødeoste. Derfor findes der også et utal af muligheder for at bruge ostene forskelligt.

Flødeost kan både bruges i en masse varme retter, på brød, i sushi og i bagværk. Kun fantasien sætter grænser.

Her kan du se en række opskrifter til mad med flødeost fra Arla