3 slags ost med fennikelkompot
60+ min

3 slags ost med fennikelkompot

Fenniklen er et lækkert sur-sødt tilbehør til ost. Server med groft brød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

3 slags ost med fennikelkompot

Fenniklen er et lækkert sur-sødt tilbehør til ost. Server med groft brød.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 450 g sukker
  • 2½ dl vand
  • 1½ dl tør hvidvin, fx alsace
  • skallen af 1 limefrugter (uden hvide hinder)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 5 fennikler i halve skiver
  • 500 g ost, fx Castello® økologisk brie, mild blåskimmel og rødkit

Tilbehør

  • 125 g rugbrød, fx pumpernikkel
  • 125 g flutes

Fremgangsmåde:

Bring sukker, vand og hvidvin i kog sammen med limeskal i strimler og limesaft. Tilsæt fennikelskiver og lad dem koge ved svag varme og uden låg i ca. 1 time. Hæld kompotten i en skål, og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tag kompotten og ostene ud af køleskabet ca. 1 time før servering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 31 %
Print