Daddel

Daddel
Dadler er aflange (3-8 cm) med brunligt blankt skind. Frugtkødet er karamelfarvet og i midten er en aflang sten. I Danmark kender vi primært de tørrede dadler – med eller uden sten.

Smag

Dadler er kendetegnet ved sødmen og den bløde tekstur.

Oprindelse

Dadler vokser på store daddelpalmer særligt i Mellemøsten og Nordafrika. Her har palmerne har været dyrket i mere end 4000 år. Den største import af dadler er fra Irak, Nordafrika og Californien.

Anvendelse

Dadler indgår både i det søde og det salte køkken. Dadlerne giver sødme til peanutbunden i dessertkage med kaffeganache og gør brødet med nødder ekstra svampet og lækkert. Eller brug dadlernes sødme bagt luksusgrød. Dadler kan også erstatte sukker i fx marcipan, hvilket giver den en flot mørk farve og skøn aromatisk smag.

Dadler bør opbevares mørkt og køligt – og holdbarheden er ca. 1-2 måneder.

Sæson

Import

Næringsindhold

Læs mere om næringsindholdet i dadler hos Fødevareinstituttet.