Karryblade

Karryblade
Karryblade er blade fra et stedsegrønt træ, der vokser i tropiske og subtropiske egne. De friske blade har en citronagtig, let bitter smag og en kraftig duft af citrus, når man knuser dem. Bladene har muligvis fået deres navn, fordi de ofte indgår i karry og karrypasta. Bortset fra navnet har karryplanten og dens blade ikke nogen særskilt sammenhæng med krydderiet karry.

Oprindelse

Karrytræet gror i Sydindien, Nordthailand og Sri Lanka, men det dyrkes også i de samme områder og i Australien.

Anvendelse

I Indien og Sri Lanka bruges karryblade, som vi bruger laurbærblade. De koges med i retten og fiskes op, før maden serveres.

Karryblade er gode i retter og marinader med fisk og skaldyr. De knuste blade indgår også i chutney og relish, hvor man ønsker en frisk syrlig karrysmag.

Vi kan her i landet købe tørrede eller frosne karryblade. Deres duft og smag er ikke så intens som i de friske blade.

Kilder

  • ”Alverdens krydderier og krydderurter” af Claus Ib Olsen og Nanna Simonsen, Gyldendal, 2009