
Pak choi er en asiatisk kålsort med sprøde stilke og møre, spiselige blade. Den har en mild, let bitter smag og bruges ofte i wokretter, supper og salater. Pak choi ligner mere en bladgrøntsag end et kålhoved. Læs med her og bliv klogere på den asiatiske kål, og hvordan du kan bruge den i madlavningen.
Kan pak choi spises råt?
Ja, pak choi kan sagtens spises råt. De sprøde stilke og bløde blade egner sig godt til asiatiske salater, hvor de tilfører en frisk og let bitter smag. Skær roden af og skyl blade og stilke grundigt inden brug, da der kan gemme sig jord mellem stilkene. Prøv fx at tilføje fintsnittet rå pak choi til denne lækre Bahn mi salat eller brug pak choi i ramen supper.
Hvordan spiser man pak choi?
Pak choi kan spises på mange måder. Den kan nydes rå i salater, lynsteges i wokretter eller dampes let som tilbehør til kød, fisk eller tofu. Både stilke og blade kan spises. Find inspiration til at spise pak choi her. Pak choi er også populær i asiatiske supper.
Hvordan tilbereder man pak choi?
Der er flere måder at tilberede pak choi på. For en hurtig tilberedning kan du dele den i kvarte eller halve og lynstege den på en varm pande i lidt olie, hvidløg og soja. Du kan også dampe pak choi i et par minutter, så den bevarer sin sprødhed. Så har du nemt tilbehør til aftensmaden. Ved større hoveder kan det være en fordel at dele stilkene fra bladene, da stilkene kræver lidt længere tilberedningstid end de fine blade.
Pak choi er fremragende i asiatiske retter, hvor de lynsteges eller koges i få minutter. Brug grøntsagen i wokmad og nudel- og risretter som fx:
Hvad er forskellen på Pak choi og bok choy?
Måske har du også hørt om bok choy og undret dig over, hvad forskellen på en pak choi og en bok choy egentlig er. Bok choy er et andet navn for den asiatiske kål og er i bund og grund bare en miniudgave af pak choi.
Næringsindhold
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet