Carambole
Carambole (stjernefrugt) er en asiatisk frugt med gult skind og kød, 8-10 cm. lang.
Carambole
Udseende
Når carambole skæres i skiver, er skiverne formet som femtakkede stjerner.
Smag
Smagen er frisk, let syrlig og lidt parfumeret, nogle beskriver den som jasmin- eller tulipanagtig.
Oprindelse
Frugten stammer fra de tropiske lande og importeres i dag næsten kun fra Malaysia.
Anvendelse
Carambole bruges hos os fortrinsvis som en pyntefrugt og til frugtsalat, men den kan sagtens anvendes til marmelade, puré, chutney osv. ligesom andre eksotiske frugter.
Friskhed
Den er moden, når farven bliver ravgul og lidt klar. Spidserne kan blive brunlige, det er et tegn på modning. Spidserne kan skæres fra, hvis det ser generende ud.
Holdbarhed
Carambole kan holde sig nogle dage i køleskab
Næringsindhold
Carambole har et meget højt indhold af C-vitamin, der kan smages som syrlighed.
Kilder
Carambole