Ruccola
Bladene på rucola er små, de er stærkt grønne og fligede, smagen er stærk og markant, pebersmag eller sennepsmag. Rucola er i de senere år blevet en populær salat i de danske køkkener.
Udseende
Planten bliver 20 til 60 cm høj og tilhører den korsblomstrende familie. Rucolaens blomster er cremefarvede, og der dannes grønne skulper efter afblomstring.
Smag
Rucola kaldes også "salatsennep" på grund af de grønne blades sennepsagtige smag.
Oprindelse
Middelhavsområdet, Italien, hvor denne salat har været brugt siden antikken.
Anvendelse
Spises rå i salater, men kan også bruges i supper og saucer. Rucola blev i antikken brugt både som lægeplante og som salat. Rucola indgår som fast bestanddel i den traditionelle sydfranske (provençalske) salat mesclun, der er en let bitter blandet salat.
Sæson
Kilder
Karolines Køkken